Skribek Anikó

Skribek Anikó

TestSzobrász Segéd

Skribek Anikó vagyok, végzettségeimet tekintve gyógytornász, gyógymasszőr, sportmasszőr, FDM terapeuta, heg kezelő.

Az emberekkel és mozgással való munkában már gyógytornászként is elengedhetetlennek tartottam a szöveti érintést. A testünkkel való kapcsolódáshoz, a fascia érintését - a szövetek megéreztetése, ellazítása vagy aktiválása céljából - a legnagyobb lehetőségnek és kapunak tartom.

Gondolkodásom szerint testi, pszichés és szociális jólétünk egymástól nem elválasztható dinamikában állnak egymással, az egyikben történő változás a többire is hatással van, összességében pedig lenyomatot hagynak testtartásunkban is. Tapasztalatom szerint ennek tudatosítása már szinte félút a panaszmentesség felé.

Kötőszöveteink dús beidegzésének is köszönhetően hatalmas mennyiségű információ, kellemes de akár traumatikus élmény “tárolására” képesek, rögzítve ezzel panaszokat, félelmeket, betegségeket, módosítva akár testtartásunkat is.

Testszobrászként elsődlegesnek tartom a kötőszövet emlékezőképességének eme érzékenységét figyelembe venni.
Tekintve, hogy pszichésen is hatással van ránk, a testünkkel való újrakapcsolódás, illetve testtartásunk lassú megváltozása nem csupán testi, hanem önismereti folyamat is. 

Munkám során elsődleges célom empatikus jelenléttel és szakmai felkészültséggel kísérni vendégeimet fejlődésük útján, így is támogatva őket a panaszmentesség, a gazdaságosabb mozgás és az integrált test-tudat felé vezető úton.

Időpont foglalás